Tuesday, March 2, 2021

How To Be Successful Businesswomen While Taking Care Of Your Own Child?

Assalamualaikum semua,

#IbuAnakTigaBerjayaDalamBusiness

Hari ni Fatin baca dari sharing kak Syahida Ali, sideline fatin dalam business Shaklee. Sangat terinspirasi dengan kak syida yang ada anak 3 orang, ambil hantar anak sekolah, then siapkan makan untuk anak. 

Paling mengkagumkan adalah sambil drive sambil kedong baby dalam baby carrier. Amalan rohani still tak tinggal, sempat buat dalam kereta. Dan kak Syida ni dah achive rank supervisor dalam Shaklee. You guys can see how much bonus she can receive in picture below

Yes, Islam itu mudah.

#IAmAMotherAlso

Fatin juga adalah seorang mama. Fatin adalah mama pada seorang anak. Mama kepada Irsyad Shah.

                             



Bila jadi mama ni, memang lumrah kita ni akan sangat-sangat sayangkan anaknya. She would do anything, and be everything for her children, her child. Semuanya, demi anak tersayang.

Memang tak mudah jadi mama at the same time nak handle business. I admit it. Apatah lagi Irsyad adalah sejenis yang SUPER-CLINGY. Biasalah tu, anak memang manja dengan mama dia. Kalau boleh nak perhatian tu 24/7. Lagi-lagi Irsyad ni BF baby and now dah 1 years 6 months, so memang super-clingy dia tu paham-paham jelah.

Kadang, dia pun pandai protes, pandai dia suruh kita letak phone tepi, kalau kita buat tak tahu nanti adalah adegan dia 😂

#PurposeOfOurLife

And at that time Fatin ingat balik. Kenapa Fatin buat business ni, adalah adalah untuk KESELESAAN dan MASA DEPAN Irsyad juga.

Untuk pastikan masa depan dia terjamin.
Untuk pastikan dia selesa.
Untuk pastikan dia ada segala apa yang dia perlukan dan inginkan.
Nothing more than that.
He is one of my BIG WHY.

And sebabtu juga, i wont put him sebagai ALASAN untuk buat Fatin rasa selesa di level yang tak seberapa ni. Fatin takkan jadikan dia ALASAN untuk fatin tak buat progress in Business.

Sebab, dia adalah MY BIG WHY.
Dia adalah my PUSH FACTOR.
I should do it, for him.
I must be SUCCESSFUL because of him.

                         



#BetweenBusinessAndChild

Memang tak mudah nak bahagikan masa antara business dan juga anak, tapi ianya tidak mustahil. Yang penting diri sendiri kena pandai manage time.

Diri sendiri kena BERKORBAN masa dan tenaga. Tanpa PENGORBANAN there wont be success. Believe me.

Fatin berkorban banyak dah waktu tidur dan rehat fatin since fatin buat business. Kalau dulu boleh tidur 8 Jam, sekarang paling banyak pun 4-5 Jam.  Malam sebelum tidur akan attend kelas if ada, dan cari bahan marketing. Preprare barang sekolah Irsyad untuk esoknya. Then pagi need to wake up early untuk masak bekal Irsyad pergi school.

Penat. Memang penat. Tapi apalah sangat penat ni dengan kejayaan yang fatin nak kecapi. Iaitu next 5 Years, i wanted to see my life changes and successful in business and in life.

#ManageTime

Waktu Irsyad ada, bangun, memang fatin manfaatkan and spent the time with him as much as i could. Waktu Irsyad tidur or school, adalah waktu dimana fatin buat Progress business dan segala kerja yang Fatin boleh buat.

Yang penting kena pandai manfaatkan masa dengan sebaiknya. Buat checklists and complete kan ianya dalam timeline yang ditetapkan. Jangan relax, jangan have fun, and jangan buang masa selagi checklists and tasks belum settle.

Cuba set masa untuk siapkan satu-satu kerja.
▫️Untuk balas whatsapp customers.
▫️ Untuk buat class anak business.
▫️Untuk masak, basuh baju.
▫️ Untuk study products, siapkan blog.
Set timing yang specific untuk certain-certain tasks yang ada and try to complete it by the time.

You can do it, as long as you believe that you can. Jangan sesekali letak anak sebagai alasan untuk you selesa, thats definitely wrong. .

#StartNowThenLater 

Kalau lepas apa yang fatin cakap ni, you still juga rasa selesa sangat dengan kehidupan you dan masih jadikan anak sebagai alasan, pergi tampar muka sendiri. Jangan kata fatin tak pesan sebab pesanan fatin ni untuk diri fatin sendiri juga ☺️

Remember, nothing is impossible if you believe and put your effort on it.

                          



Comes join my team, 🤍

#ShakleePutrajaya Shaklee Putrajaya

Shaklee Distributor,
F.N. | 017-9208293
Founder Dream High
The power of dream comes true
Continue Reading

Monday, March 1, 2021

Segment Pencarian Bloglist 2021 1.0

 Assalamualaikum semua,


Fatin baru sahaja terjumpa post segment pencarian bloglist 2021 hasil daripada blogwalking. Kalau dulu-dulu memang blog famous sangat. 

Sekarang ni masih relevant ke?

Bagi fatin sangat relevant dan bagus sebenarnya blog ni, kerana ianya ibarat our diary dimana kita sharing and blog like our home.

Jom korang join segmant pencarian blog list ni. Klik sahaja pada gambar.




Continue Reading

Jenis Vaksin Covid-19 di Malaysia 2021

 Assalamualaikum semua,

Baru-baru ini kita dikhabarkan bahawa vaksin covid-19 telah tiba di Malaysia, dan alhamdulillah Perdana Menteri Yang Amat Berhormat Tan Sri Dato' Haji Muhyiddin bin Haji Muhammad Yassin dan juga Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dato' Seri Dr. Noor Hisham bin Abdullah telah mengambil suntikan vaksin Pfizer.

Alhamdulillah mereka berada didalam keadaan yang baik selepas mengambil suntikan.

Yes, I know that sebahagian rakyat Malaysia takut untuk mengambil suntikan Vaksin Covid-19 dek kerana sebaran-sebaran kesan selepas vaksin.

Namun, semuanya adalah tidak sama sekali. Vaksin yang disuntik terlebih dahulu diuji secara klinikal sebanyak 3 stages.

Mari kita lihat jenis Vaksin yang telah diuji dan telah diluluskan.

Haa, dah tahukan Vaksin apa yang telah dikeluarkan dan telah diluluskan. Jadilah rakyat yang bijak.

Stay Safe, Stay Healthy

Loves,
F.N.


Continue Reading

Promosi Shaklee Mac 2021

 

ESP Shaklee

Assalamualaikum semua,

Alhamdulillah kita telah memasuki bulan Mac. Dan sebenarnya bulan Mac adalah bulan kegemaran Fatin selain promosi yang tersangat best bulan ni iaitu ESP, bulan Mac juga adalah hari lahir Fatin! =)

Sebenarnya ESP lah pertemuan pertama Fatin dengan Shaklee. Sesungguhnya ESP banyak merubah hidup Fatin.

Dari berat berlebihan ke berat yang ideal.

Dari kulit kusam ke kulit yang sihat.

Alhamdulillah suka sangat, you guys should grab this promo yang jimat berganda tau. 

Free Membership, Free Postage dan Free Shaker yang cantik sangat!

Mari Fatin perkenalkan apa manfaat ESP dan Sebab perlunya pilih ESP Shaklee.


ESP Shaklee
Manfaat ESP


ESP Shaklee
Sebab pilih protein ESP Shaklee

Baca juga:


Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Promosi Shaklee Feb 2021 ini atau sebarang produk Shaklee, anda boleh whatsapp ini 017-9208293
Continue Reading

Tuesday, February 16, 2021

Recognition Team Dream High January 2021 | Business Shaklee



 Jutaan tahniah buat team Dream High yang berjaya achive bonus dan cash rewards.

Alhamdulillah total sales Dream High di bulan January RM 4,876.

Alhamdulillah thumma Allahamdulillah.

InshaaAllah doakan team Dream High untuk pergi lebih jauh dan berbakti kepada ummah.

Di kesempatan ini, fatin buka lagi pengambilan protege di bawah team fatin sendiri.

Yang betul betul ingin jana side income dan sebagai duit poket.

Fatin akan guide dari 0 to hero.

Loves,

F.N.

Dream High



Nak belajar buat business secara part time atau full time? Boleh join team fatin. InshaaAllah kami akan guide dari zero to hero.

Semua bahan dan kelas disediakan. Boleh whatsapp no ini 017-9208293

Continue Reading

Monday, February 15, 2021

Recognition Team Dream High November 2020 | Business Shaklee

 Alhamdulillah thumma Alhamdulillah,

Segala puji bagi Allah, tuhan semesta alam.

Total sales Dream High Group RM 3,874.50. InshaaAllah sikit sahaja lagi nak capai target. Start small, finish big!

Jangan mudah berputus asa. Mohonlah pada Dia. Yang Maha Pemberi.

Fatin ingin ambil kesempatan untuk mengucapkan tahniah buat my team.

Nurul Atikah Khairi  dan Alia Ishak . Usaha keras anda membuahkan hasil. InshaaAllah kita akan sama-sama berganding bahu untuk pergi lebih jauh lagi.

“The Power of Dream”

A big thanks also to my uplines Master Nadiah Suhaidi dan Kak Aeinna Musa yang tidak putus putus sentiasa mendoakan kejayaan kami. Dan sentiasa memberi tips tips, menyediakan kelas dan tools untuk kami. 

Allah Ya Mujib, moga kalian dimurahkan rezeki dan sentiasa dalam rahmatNya.

Fatin masih buka lagi peluang untuk yang serious nak jana income dan keluar dari kepompong hidup.

InshaaAllah kami guide anda, bimbing anda. Dan kita sama-sama berjaya.

InshaaAllah dengan IzinNya,

Spread the loves, 🤍

FN

Dream High



Nak belajar buat business secara part time atau full time? Boleh join team fatin. InshaaAllah kami akan guide dari zero to hero.

Semua bahan dan kelas disediakan. Boleh whatsapp no ini 017-9208293

Continue Reading